Officiële opening Bibliotheek op School

4 september was het dan zover! De officiële opening van de eerste Bibliotheek op School in het voortgezet onderwijs in de regio West Achterhoek!
En wel op VSO De Isselborgh in Doetinchem, 3 onderbouwlocaties namen officieel hun bibliotheken in gebruik! Na een goed jaar voorbereiden, een tripje naar NBD Biblion met Hilde Beunk om heel veel boeken uit te zoeken, en overleggen met Miriam Gerritsen om deze feestelijke opening vorm te geven konden initiatiefnemer docente Marja Broeke en de teams van de onderbouwlocaties deze ochtend goed van start.

Lezen is ontspanning, even uit je eigen wereld stappen en in die van een ander. Dat willen we bereiken met onze leerlingen, lezen mag weer leuk worden!
Daar was wethouder Jorik Huizinga het roerend mee eens, lezen mag weer leuk worden. Binnen de school is er dagelijks aandacht voor lezen en leesplezier. De Bibliotheek op School is hierin ondersteunend, door bijvoorbeeld workshops voor onze docenten te geven, maar ook door de collecties up to date te houden.

De opening was super! Vergezeld door directeur Ron Hofman, adjunct-directeur Errol Hunter, directrice van Bibliotheek West Achterhoek Wieb Broekhuijsen, wethouder Jorik Huizinga, alle enthousiaste collega’s, werden de leerlingen door illustratrice Juliette de Wit meegenomen in de wereld van de illustraties en strips. Aan het einde kregen de leerlingen én docenten nog een super-opdracht mee; beschrijf je eigen superheld!
Want, Juliette illustreerde het nieuwste boek van Lydia Rood, De ongelofelijke (maar waargebeurde) heldendaden van Antar, een boek over een jongen met superkrachten.

Wat een superleuke dag!

Post | Feed | LinkedIn

De Bibliotheek op (de middelbare) school: vso De Isselborgh in Doetinchem – Gelderse Bibliotheken